الگوریتم پاندا چیست

در گذشته دنیای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)دنیایی بسیار پیچیده بود. اکثر متخصصان سئو میدانستند که چگونه با الگوریتم گوگل بازی کنند و بسیاری از آنها خوشحال بودند که از تکنیکهای کمی پنهان یا کلاه سیاه برای این کار استفاده کنند و یکی از این الگوریتم ها ، این است که بتوانید به این سئوال پاسخ دهید که الگوریتم پاندا چیست.
به مرور زمان سئو کارانی که از کلاه سیاه استفاده می کردند گوگل را با مشکل مهمی مواجه کرد. در گذشته گوگل از الگوریتم استفاده نمی کرد به همین خاطر وبسایتهای کاملی برای استفاده از کمبودهای شناخته شده در الگوریتم جستجو راهاندازی میشدند این وبسایتها که به مزرعههای محتوا معروف بودند و محتوای نسبتاً کمکیفیتی تولید میکردند که تنها هدفشان این بود که در صدر رتبه بندی گوگل برای اصطلاحات محبوب ظاهر شوند و از راه تبلیغات در آمد کسب کنند.
الگوریتم جستجوی گوگل چیست؟
الگوریتم جستجوی گوگل ابزاری است که گوگل تصمیم میگیرد نتایج جستجو را به چه ترتیبی به شما نشان دهد. گوگل یک برنامه کامپیوتری به نام GoogleBot دارد که وب را کراول و داده ها را به الگوریتم ارسال می کند. سپس الگوریتم کیفیت صفحات و عبارات جستجو (در صورت وجود) را برای رتبه بندی آنها تعیین می کند.
گوگل پاندا چیست؟
واکنش گوگل به مزرعه محتوا، ایجاد یکی از بزرگترین تغییرات در الگوریتم خود در سال های اخیر بود که آن تغییر Google Panda نام داشت. الگوریتم پاندا علیرغم نام زیبا، مشکلات زیادی برای وب مسترها و متخصصان سئو که از این تکنیک ها استفاده می کردند، ایجاد کرد. هدف این تغییر برای مزرعههای محتوا بود، وبسایتهایی که دهها مقاله با کیفیت پایین را تنها با هدف تسلط بر نتایج جستجوی Google و فروش تبلیغات بنری در پشت آن تولید میکنند.
در ابتدای معرفی الگوریتم پاندا تا به امروز، گوگل هر ماه به روزرسانیهای رتبه پاندا را پیاده سازی میکند. این بدان معنی است که هر ماه یک بار، تغییرات عمده ای در نتایج جستجوی گوگل رخ می دهد و بسیاری از سایت ها می بینند که موقعیت جستجوی آنها به طور قابل توجهی کاهش یافته است. با در نظر نگرفتن الگوریتم پاندا به مرور زمان بسیاری از سایت ها بلافاصله با جریمه الگوریتم پاندا مواجه می شوند و در رتبه بندی خود ضربه بزرگی می خورند. برای مثال این به روزرسانی آسیب بزرگی به شرکتهایی مانند Demand Media که کل مدل کسب وکار خود را بر روی مزارع محتوا ساخته بودند، وارد کرد.
امروزه میتوان گفت که به روزرسانیهای Google Panda بهطور بی صدا و در پشت صحنه به صورتی که در الگوریتم یادگیری ماشین گوگل تعبیه شده است، رخ میدهد. به عبارت دیگر، دیگر به روزرسانیهای مربوط به پاندا را بهصورت مستقل نمیبینیم. به طور خاص، میتوان گفت که امروزه پاندا بخشی از بهروزرسانیهای اصلی گوگل است، در درجه اول آنهایی که بر کیفیت و محتوا متمرکز هستند. گوگل به ایجاد تغییرات جزئی در پشت صحنه ادامه می دهد تا مطمئن شود الگوریتم هایش به سختی قابل دستکاری هستند.
هدف الگوریتم پاندا
هدف اولیه آپدیت پاندا بهبود نتایج جستجو از طریق فیلتر کردن سایتهای غیراستاندارد بود. آپدیت پاندا اکنون بخشی از الگوریتم اصلی جستجوی گوگل است. به روز رسانی پاندا به طور عمده بر روی محتوای سایت متمرکز شده است همچنین تنظیم الگوریتم پاندا مانند یک فیلتر کیفیت برای وب سایت ها عمل می کند و وبسایتهای با کیفیت پایینتر فیلتر میشوند. این ارزیابی برای هر وب سایت انجام نمی شود، بلکه بر اساس URL انجام می شود. اجرای این الگوریتم در خدمت بهینه سازی تجربه کاربری موتور جستجوی گوگل است.البته معمولا در جلسات مشاور سئو ، می گوییم که باید طوری محتوا منتشر کرد و طوری کار کرد که پاندا در گیر وب سایت ما نشود.
چه عواملی برای الگوریتم پاندا مهم است؟
کیفیت یک وب سایت از نظر سئو می تواند از عوامل مختلفی تشکیل شود. این شامل:
محتوای بدون ارزش : این می تواند محتوای تکراری، متن های کپی شده از سایت های دیگر یا به اصطلاح “محتوای کم ارزش ” باشد.
سیگنال های منفی کاربر: نرخ پرش بالا کاربر یا مدت زمان کمتر بازدید ازسایت می تواند سیگنال هایی باشد که فیلتر کیفیت محتوا را فعال می کند.
ارتباط نامتعادل تبلیغات با محتوا: اگر بنرهای تبلیغاتی نامرتبط استفاده شود، می تواند استقبال از سایت را بدتر کند.
چگالی کلمه کلیدی بالا: اگر یک کلمه کلیدی به صورت مداوم تکرار شود ، این می تواند نشانه ای از محتوای ضعیف باشد.
اطلاعات متا نامربوط: اگر عناصری مانند عنوان یا توضیحات با محتوای سایت مطابقت نداشته باشند یا بیش از حد مملو از کلمات کلیدی باشند، این می تواند سیگنال های کیفیت منفی برای گوگل باشد.
لینک های ورودی با کیفیت پایین: اگر وب سایتی فاقد بک لینک باشد یا کیفیت پایینی داشته باشد، این می تواند دلیلی بر یک وب سایت کم ارزش برای گوگل باشد.

اولین آپدیت پاندا چه زمانی بود؟
اولین آپدیت پاندا در ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ در ایالات متحده آمریکا برای جستجوی گوگل منتشر شد. به روز رسانی در ۱۱ آوریل ۲۰۱۱ برای همه جستجوهای انگلیسی زبان آغاز شد. سپس اجرای جهانی تنظیم الگوریتم برای همه زبانها به جز کرهای، چینی و ژاپنی در ۱۲ آگوست ۲۰۱۱ انجام شد. طبق اظهارات رسمی ارائهدهنده موتور جستجو، ۱۲ درصد از تمام درخواستهای جستجو تحت تأثیر بهروزرسانی Google Panda قرار گرفتند.
در هفته اول پس از معرفی بهروزرسانی پاندا، تأثیرات گستردهای برای سئوکاران در سراسر جهان داشت. مهمتر از همه، مزرعههای محتوا و وبسایتهایی با محتوای کم ارزش تحت تأثیر قرار گرفتند، بهعنوان مثال، وب سایتهایی که فقط محتوا را جمعآوری می کردند. برخی از سایت ها در سال ۲۰۱۱ بیش از ۸۰ درصد از دید خود را از دست دادند.
نسخه های مختلف الگوریتم گوگل پاندا
گوگل به طور مداوم فیلترهای کیفیت خود را بهینه می کند. در سپتامبر ۲۰۱۲، پاندا به روزرسانی شد، توسعه عمده این الگوریتم در سال ۲۰۱۴ با عرضه به روزرسانی پاندا ۴.۰ صورت گرفت. این نسخه شامل یک بهبود اساسی در کل الگوریتم بود و در آن معیارهای کیفیت بیشتری استفاده شد. حتی در همان سال، نسخه الگوریتمی دوباره با عرضه Panda 4.1 بهبود یافت. گوگل در سال ۲۰۱۵، آپدیت پاندا ۴.۲ معرفی کرد. با پیشرفتهای به روزرسانی پاندا، وبسایتها این فرصت را پیدا کردند که در صورت انجام بهبود در سایت، از فیلتر خارج شوند. از سال ۲۰۱۶، الگوریتم پاندا به الگوریتم اصلی گوگل تعلق دارد. گری ایلیس این موضوع را در توییتی تایید کرد و مجدداً تاکید کرد که بهروزرسانی پاندا تأثیری مرکزی بر رتبهبندی یک وبسایت دارد.
تفاوت الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟
مدت کوتاهی پس از عرضه الگوریتم Google Panda، گوگل به روز رسانی دیگری را به نام یک حیوان زیبا معرفی کرد. این غول موتور جستجو گوگل، پنگوئن را به طور خاص طراحی کرد تا برخی از تکنیک های کلاه سیاه را که متخصصان سئوی بی پروا برای ارتقای رتبه سایت ها استفاده کرده بودند، از بین ببرد. به طور خاص، گوگل آن را برای جلوگیری از استفاده از ابزار SEO که صدها لینک با کیفیت پایین به وب سایت ها ایجاد می کنند، طراحی کرد. قبل از معرفی الگوریتم پنگوئن این لینک دهی ها باعث افزایش رتبه سایت های نسبتاً کم کیفیت می شد اما با وجود الگوریتم پنگوئن، اکثر متخصصان سئو وسواس زیادی برای لینک دهی درست در سایت های دیگر خرج کردند.
الگوریتم پنگوئن نیز مانند الگوریتم پاندا در ابتدا به روزرسانی جداگانهای بود که تقریباً ماهی یکبار بهروزرسانی میشد. در پایان سال ۲۰۱۶، گوگل Google Penguin 4.0 را معرفی کرد و این پنگوئن را وارد الگوریتم جستجوی اصلی گوگل کرد. به روزرسانیها همیشه انجام میشوند اما نتایج روز به روز به طور چشمگیری تغییر نمی کند فقط ربات ها به طور مداوم نتایج را برای لینک های با کیفیت پایین زیر نظر دارند. به روز رسانی گوگل چندین بار در روز اتفاق می افتد و سایت ها به طور مداوم در رتبه بندی بالا و پایین می روند.
چگونه می توانیم از الگوریتم پاندا دوری کنیم؟
اگر به روزرسانی Google Panda برای سایت شما مشکلی ایجاد کند که به یک استراتژی بازیابی نیاز داشته باشید، سطح ترافیک وب سایت شما می تواند به طور قابل توجهی کاهش یابد و شما متحمل ضررهای قابل توجهی شوید. با این حال، پاسخ به نحوه بازیابی از جریمه Google Panda خیلی پیچیده نبود و میتوانیم به صورت زیر پاسخ دهیم.
اولین قدم برای بازیابی از جریمه Google Panda این است که یک تجزیه و تحلیل کامل وب سایت انجام دهید تا بفهمید که چرا رتبه شما افت کرده است. متأسفانه، هیچ راه حل فوری برای کمک به شما برای بازیابی از جریمه پاندا وجود ندارد. تنها راه این است که وب سایت خود را بررسی کنید و کیفیت محتوا را بهبود ببخشید. این بدان معنی است که مطمئن شوید محتوای عمیق و ارزشمندی را ارائه می دهید که کاربران شما مایل به خواندن آن هستند. از محتوای بی کیفیتی که بارها و بارها از کلمات کلیدی استفاده می کند خودداری کنید.
برای بی اثر کردن تاثیر الگوریتم پاندا باید چه کرد؟
وب مسترها و سئوکاران باید وب سایت هایی را طراحی کنند که به کاربران ارزش افزوده ارائه دهند. این شامل محتوای با کیفیت بالا و منحصر به فرد است. در عین حال، صاحبان سایت باید مراقب باشند که کدام سایت ها به صفحه اصلی شما لینک می دهند. از آنجایی که پاندا اکنون بخشی از الگوریتم اصلی اصلی است، بسیار دشوار است که بگوییم افت رتبه به این دلایل است یا شامل عوامل دیگری میشود.
اقدامات حاد عبارتند از:
• محتوای خود را بررسی کنید: آیا محتوای تکراری یا بی ارزش وجود دارد؟ آیا محتوای متنی به سادگی از وب سایت های دیگر کپی شده اند ؟ آیا می توان محتوا را گسترش داد، به روز کرد و توسعه داد تا محتوای منحصر به فرد و مفیدی ایجاد شود که بتواند به بهترین نحو ممکن منافع کاربر را تامین کند؟
• ساختار بک لینک را بررسی کنید: آیا بک لینک های ضعیفی وجود دارد؟
چگونه رتبه گوگل خود را ارتقا دهیم
در سال های اخیر گوگل میگفت که بهترین راه برای بهبود رتبه بندی گوگل، نوشتن محتوای باکیفیت است که بازدیدکنندگان آن را مفید میدانند. این یک هدف بود، اما واقعیت نداشت. راه های زیادی برای بازی الگوریتم جستجوی گوگل وجود داشت و متخصصان گوگل و سئو آنها را می شناختند.
به همین دلیل گوگل به روز رسانی هایی مانند گوگل پاندا و پنگوئن را معرفی کرد. آنها حفره هایی را که مورد سوء استفاده قرار گرفته بود را بستند و مدیران وب سایت ها را مجبور کردند برای بهبود رتبه بندی خود بر بهبود کیفیت محتوای خود تمرکز کنند.
شما باید یک طراحی سایت خوب انجام دهید و محتوای باکیفیت بنویسید و مطمئن شوید که انتخاب خوبی از لینک های با کیفیت بالا از وب سایت های معتبر دارید. یعنی از تعداد زیاد لینک ها و نوشتن محتوای بی کیفیت و پر از کلمات کلیدی دوری کنید. گوگل همچنین تاکید بیشتری بر کیفیت فنی وب سایت ها داشته است. همچنین گوگل تاکید می کند وب سایت شما باید در دستگاه های تلفن همراه مانند دستکتاپ عملکرد خوبی داشته باشد. یک تغییر بزرگ در نحوه کار گوگل بود و مطمئناً گوگل الگوریتم های بیشتری را بکار می برد. شما اگر بر روی محتوای با کیفیت بالا تمرکز کنید و شانس خوبی برای عملکرد موتور جستجوگر دارید.


دیدگاهتان را بنویسید