الگوریتم Mobile First Index چیست

امروزه اکثر مردم با استفاده از دستگاه تلفن همراه در گوگل جستجو می کنند و برای همین حتما لازم است بدانیم که الگوریتم Mobile First Index چیست و چگونه کار می کند.سیستمهای رتبه بندی هنوز معمولاً به نسخه دسکتاپ محتوای یک صفحه نگاه میکنند تا ارتباط آن را با کاربر ارزیابی کنند. زمانی که صفحه موبایل محتوای کمتری نسبت به صفحه دسکتاپ داشته باشد، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود زیرا الگوریتمهای ما صفحه واقعی را که توسط جستجوگر تلفن همراه مشاهده میشود ارزیابی نمیکنند.
به عنوان یک شخص یا شرکتی که کار طراحی سایت انجام می دهید باید به صورت کامل بدانید که الگوریتم Mobile First Index چیست و چه تاثیری بر روی سئوی وب سایت شما می گذارد.
الگوریتم فرست ایندکس موبایل چیست؟
اگر به سئو علاقه دارید، احتمالاً قبلاً در مورد الگوریتم گوگل یعنی Mobile First Index شنیده اید. این الگوریتم مربوط به سیستم کراول است که اکنون توسط یک ربات در تلفن همراه انجام می شود و بر روی روی دسکتاپ اعمال نمی شود. Mobile First Index روش جدید گوگل برای تجزیه و تحلیل یک وب سایت است.
ایندکس سازی موبایل به این معناست که گوگل عمد تاً از نسخه موبایل محتوا برای فهرست بندی و رتبه بندی استفاده میکند. از لحاظ تاریخی، این فهرست در درجه اول از نسخه دسکتاپ محتوای یک صفحه هنگام ارزیابی ارتباط یک صفحه با درخواست کاربر استفاده می کرد. به بیان ساده، از آنجایی که اکثر جستجوها در دستگاه های تلفن همراه انجام می شود، گوگل با پاداش دادن به وب سایت هایی که تجربه عالی را ارائه می دهند، در نتایج جستجو کاربران به شما رتبه بهتری می دهد.
تاریخچه الگوریتم Mobile First Index
هرکسی که مدتی در سئو کار کرده باشد، میداند که به روزرسانی الگوریتم «الویت با نسخه موبایل » از Google چیز جدیدی نیست. در واقع، تعدادی “ارتقا” در نمایش الویت با نسخه موبایل گوگل صورت گرفته است. پس چرا این همه هیاهو در مورد بهروزرسانی Google Mobile First Index در مارس ۲۰۲۱ وجود دارد؟ از آنجا که در گذشته گوگل از نسخه دسکتاپ وب سایت ها استفاده می کرد و اما بعد مدتی اطلاع داد که نتایج گوگل براساس الویت با نسخه موبایل می باشد بدان معنا که هر چقدر نسخه موبایل، کاربر پسندترباشد در الویت نتایج موتور جستجو قرار می گیرد.
چرا گوگل ایندکس Mobile First را راه اندازی کرد؟
گوگل همیشه تجربه کاربری (UX) را در اولویت قرار داده است به همین دلیل است که این الگوریتم جدید قرار است UX را در دستگاه های تلفن همراه ارتقا دهد. تا همین اواخر، فهرست گوگل بر اساس بازدید وب سایت از دسکتاپ بود. اما در مواجهه با عادات در حال تغییر کاربران اینترنت که اکنون ترجیح می دهند از موبایل برای جستجوهای خود استفاده کنند، گوگل تصمیم گرفت که عمدتاً از فهرست موبایل برای صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) استفاده کند.
امروزه ۵۴ درصد از کاربران اینترنت فقط از طریق موبایل مرور می کنند و ۶۹ درصد آنها چندین صفحه نمایش را با هم ترکیب می کنند. با علم به اینکه در حال حاضر موبایل ها اصلی ترین دستگاه های مورد استفاده برای دسترسی به اینترنت در سراسر جهان هستند، جای تعجب نیست که گوگل تصمیم گرفته این به روز رسانی جدید را به الگوریتم معرفی کند.
تفاوت نسخه دسکتاپ با موبایل چیست؟
رتبه بندی از طریق دسکتاپ از بین نمی رود، اما گوگل دیگر آن را اولویت بندی نمی کند. اما با استفاده از MFI، گوگل صفحات وب موبایل را به عنوان معیاری در هنگام خزیدن، فهرست بندی و رتبه بندی در نظر می گیرد. بنابراین، اگر نسخه دسکتاپ یک وب سایت دارای UX عالی باشد، اما نسخه موبایل ضعیف باشد، ممکن است تحت تأثیر Mobile First Index قرار بگیرید. به همین دلیل است که امروزه تمرکز باید بر روی بهینه سازی وب سایت موبایل باشد. البته اگر نسخه موبایل مناسب نباشد، از SERP محو نمی شوید، اما مطمئناً از وب سایت هایی که موبایل فرندلی هستند عقب خواهید افتاد.
اغلب می شنویم هنگامی که Mobile First Index به طور کامل اجرا می شود، رتبه بندی دسکتاپ و تلفن همراه یکسان خواهد بود اما در عمل، اغلب معلوم می شود که نادرست است. اول از همه، به خاطر داشته باشید که رتبه بندی و فهرست بندی دو چیز بسیار متفاوت هستند که هر کدام اهداف و معیارهای متفاوتی دارند. صرفاً به این دلیل که گوگل نحوه فهرست بندی وب سایت ها را تغییر می دهد به این معنی نیست که نحوه رتبه بندی آنها را تغییر دهد. در حال حاضر، نتایج جستجوی ارگانیک بسته به دستگاه مورد استفاده متفاوت است. این تا حدی به دلیل معیارهای رتبه بندی مختلف توسط Google برای کاربرانی که با تلفن همراه جستجو می کنند است.
چگونه متوجه می شوید که یک وب سایت توسط Mobile First Index مدیریت می شود؟
همانطور که قبلاً گفتیم، وبسایتهای جدید به طور خودکار مشمول الویت نسخه موبایل میشوند. صاحبان وب سایتهای موجود از طریق سرچ کنسول با یک پیام خودکار مطلع خواهند شد. هنگامی که این پیام را دریافت کردید، افزایش نسبتاً سریعی در نرخ خزیدن Googlebot Mobile خواهید دید. علاوه بر آن، گوگل نسخه موبایل صفحات را در نتایج جستجو و صفحات ذخیره شده نشان می دهد.
همواره گفته ام که برای بهره مندی از این قابلیت ، باید طراحی سایت به بهترین نحوه ممکن انجام شود و برای این کار شاید لازم باشد به یک شرکت طراحی سایت معتبر و خوب اعتماد کنید.
الگوریتم Mobile First Index را چگونه بهبود دهیم؟
طبق آخرین راهنمایی گوگل در مورد این موضوع، اگر وب سایت شما در نسخه های دسکتاپ و موبایل خود واکنش گرا یا مشابه باشد، ممکن است مجبور نباشید کاری متفاوت انجام دهید (با فرض اینکه از رتبه بندی فعلی خود راضی هستید!). با این حال، حتی با یک سایت کاملاً واکنش گرا، باید مطمئن شوید که سرعت صفحه موبایل و زمان بارگذاری در اولویت قرار دارند و تصاویر و سایر عناصر پویا (بالقوه) به درستی برای تجربه تلفن همراه بهینه شده اند.
• محتوا: مطمئن شوید که نسخه موبایل شما دارای تمام محتوای با کیفیت و ارزشمندی است که در سایت دسکتاپ شما وجود دارد. این می تواند شامل متن، فیلم و تصاویر باشد. مطمئن شوید که قالبهای مورد استفاده در نسخه موبایل قابل خزیدن و فهرستبندی (از جمله ویژگیهای alt برای تصاویر) هستند.
• XML یا نقشههای سایت: اطمینان حاصل کنید که هر لینکی به نقشههای سایت از نسخه تلفن همراه سایت قابل دسترسی باشد.
• تأیید سرچ کنسول : اگر فقط سایت دسکتاپ خود را در سرچ کنسول تأیید کرده اید، مطمئن شوید که نسخه تلفن همراه را نیز اضافه کرده و تأیید کنید.
• ظرفیت سرور: مطمئن شوید که سرورهای میزبان شما می توانند با افزایش نرخ خزیدن مقابله کنند.
• Googlebot : مطمئن شوید Googlebot می تواند به محتوای شما دسترسی داشته باشد. به عبارت ساده، اگر گوگل نتواند به وب سایت شما دسترسی داشته باشد و آن را بخواند، نمی تواند ترافیک یا تبدیل برای شما ارسال کند.
البته این موضوعات ممکن است واقعا پیچیده باشد و شاید لازم است مشاوره سئو انجام دهید تا بتوانید تمام این پارامتر ها و فاکتور ها را جمع بندی کنید.
نکات مهم در پیاده سازی الگوریتم Mobile First Index
• از همان متا تگ ربات ها در سایت های موبایل و دسکتاپ خود استفاده کنید. یکی از مهمترین مواردی که باید آن را بررسی کنید، برچسب “noindex, nofollow” است که میتواند به طور کامل خزیدن سایت تلفن همراه شما را مسدود کند.
• تجربه کاربری: بخشی از یک تجربه عالی برای بازدیدکنندگان تلفن همراه داشتن تصاویر واضح و با کیفیت بالا در دسترس است. به عنوان مثال، در یک صفحه محصول، هر چه کاربر بتواند جزئیات بیشتری را فقط با مشاهده تصویر ببیند، احتمال بیشتری دارد که با صرف زمان برای مشاهده تصاویر درگیر شود و احتمالاً برای خرید اقدام کند.
• مطمئن شوید که از فرمت تصویر پشتیبانی شده استفاده می کنید. به عنوان مثال، گوگل تأیید کرده است که سیستم های آنها نمی توانند تصاویر jpg را در تگ <images> پشتیبانی کند.
• ویدیوهای خود را بررسی کنید مانند تصاویر، میخواهید مطمئن شوید که ویدیوهای اضافه شده به یک صفحه، قالب وب سایت تلفن همراه شما را خراب نمیکند.
• دسکتاپ باید ثانویه باشد، اما همچنان داشتن یک UX خوب نیز مهم است.
• اطمینان حاصل کنید که داده های متا در هر دو نسخه وب سایت شما یکسان است
• نکته بسیار مهم این است که مطمئن شوید URL های شما هر بار که صفحه برای ویدیوهای شما بارگیری می شود تغییر نمی کند. این اشتباه واقعاً به عملکرد ارگانیک صفحه مورد نظر آسیب می رساند. قرار دادن ویدیوها در موقعیتی که به راحتی در نسخه موبایلی صفحه پیدا می شود نیز بخش مهمی از بهینه سازی سایت تلفن همراه شما است.


دیدگاهتان را بنویسید