ایندکس (INDEX) در سئو چیست

ایندکس (INDEX) در سئو چیست ؟ پاسخ به این سئوال برای بسیاری از سئوکاران، شرکت طراحی سایت و صاحبان کسب کار اهمیت ویژه ای دارد. بیشتر وب مسترانی که در در حوزه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنند به دنبال ایندکس شدن مطالب خود در موتورهای جستجوگر هستند و با روش کار موتورهای جستجوگر به شدت آشنایت دارند، به همین خاطر با رقبای خود سخت در رقابت هستند. در این مقاله می خواهیم از صفرتاصد ایندکس کردن مطالب توسط گوگل را به شما توضیح دهیم. که چگونه یک محتوا از ابتدا تا انتها مورد توجه موتورهای جستجوگر قرار می گیرد.
شما می توانید موتور جستجوگر را مثل یک حمل و نقل زیر زمینی مانند مترو در نظر بگیرید. به احتمال زیاد نقشه های مترو را مشاهده کرده اید. گوگل هم یک نقشه جهت کراول کردن محتواهایی که هر روزه به آن اضافه می شود را به همراه دارد. شاید در گذشته به دلیل کمبود محتوا برای نمایش دادن به کاربران، موتورهای جستجوگر هر مطلبی را به کاربران نشان می دادند اما امروزه به لطف تولید کنندگان محتوا هر روزه به محتواهای موتورهای جستجوگر اضافه می شود و بر نحوه فعالیت موتورهای جستجوگر اثر گذاشته است بدین صورت که گوگل تنها نیاز کاربر را در نظر می گیرد و محتوایی را به کاربر نشان می دهد که که نزدیک ترین محتوا یا همان راه حل برای برطرف کردن نیاز کاربر است و از نتایج بی ربط جلوگیری می کند. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که همه ی این موارد گفته شده به چه صورتی انجام می شود؟ پس ما با همراه باشید.
CRAWL یا خزیدن چیست
شما زمانی که وارد یک نمایشگاه می شوید یک نقشه راه دریافت می کنید که شما را برای رسیدن به غرفه ها هدایت کامل می کند. برای موتورهای جستجوگر نیز این امر صادق است. شما در نمایشگاه ها به عنوان یک خزنده هستید تا با نقشه ی در دست تان به مقصد خود برسید، گوگل هم به عنوان یک خزنده عمل می کند به این صورت که وقتی شما لینکی را به گوگل معرفی می کنید، تمامی مطالب لینک داده شده اعم از لینک های خارجی و داخلی را بررسی می کند.
این امر تا جایی ادامه پیدا می کند که رابطه ای بین محتواها و لینک های خارجی و داخلی باشد. بعد از آنکه ارتباطی پیدا نشد موتورهای جستجوگر به دنبال چگالی کلمات کلیدی می گردند و هر صفحه ای که بررسی شود مورد ایندکس گوگل قرار می گیرد. پس تا به اینجا متوجه شدید که منظورمان از کراول یا خزیدن موتورهای جستجوگر چه چیزی است.به طور کلی «Google crawl» به فرآیند ورود رباتها به دنیای آنلاین مجازی و یافتن اطلاعات جدید اشاره دارد. ربات ها اطلاعات جدیدی را در اینترنت به همان روشی که ما انجام می دهیم پیدا می کنند، با دنبال کردن پیوندها از یک صفحه به صفحه دیگر. سپس، آنها اطلاعات جدید را به موتورهای جستجو مانند Google ارسال می کنند تا ایندکس شوند.
چگونه سرعت CRAWL را افزایش دهیم
روشی که می تواند به شما در تغییر سرعت کراول ها کمک کند استفاده از ابزار مستر تولز می باشد. برای اینکار در ابتدا باید به قسمت CONFIGURATION/SETTING مراجعه کنید و سرعت آن را روی FASTER تنظیم نمایید. فقط حواستان باشد ممکن است به علت بزرگ بودن سایت و مشکلات سرور ممکن است نتوانید پاسخگوی اضافه باشید و باید سرعت آن را کم کنید. در صورتی که نمی توانید به موقع تغییرات سایت را شناسایی کنید مقدار آن را افزایش دهید.
INDEX یا فهرست مطالب چیست
بعد از کراول کردن محتوای گوگل به اینکدس کردن آن می رسیم. ایندکس کردن به معنای فهرست مطالب می باشد. زمانی که کاربر کلمه ای را سرچ می کند گوگل یک فهرست به او نشان می دهد این فهرست همان ایندکس گوگل است که نتیجه کراول کردن محتواها در گذشته توسط موتورهای جستجوگر می باشد. اگر بخواهیم واضح تر توضیح بدهیم که منظورمان دقیقا چه چیزی می باشد بهتر است بگوییم که زمانی که موتور جستجوگر مطالب را کراول می کند یک فهرست از مطالب مورد تایید خود براساس الگوریتم های گوگل ایجاد می کند. گوگل این فهرست را برای چه زمانی ایجاد می کند؟ برای زمانی که کاربر چیزی را سرچ می کند، تا به او این فهرست یا همان نتایج گوگل را نشان دهد. به همین سادگی!
فهرست بندی محتوای شما توسط گوگل توسط الگوریتم های سیستمی تعیین می شود که تقاضای کاربر و بررسی های کیفیت را در نظر می گیرند. شما می توانید برای کشف آسان تر محتواهای سایت خود و ایندکس آن توسط موتور جستجوگر از لینک ها استفاده کنید و روند فهرست سازی یا همان ایندکس Google را تحت تأثیر قرار دهید. بدون نشانیهای اینترنتی یا لینک صفحات شما، سیستمهای گوگل نمیتوانند اطلاعات شما را در جستجو کراول و فهرستبندی کنند و در نهایت اطلاعات شما را به کاربران ارائه کنند.
NOINDEX یا نو ایندکس چیست
مشاوره سئو یا وب مستر میتواند با اضافه کردن یک متا تگ یا هدر noindex در HTTP از نمایش یک صفحه در جستجوی Google جلوگیری کند. وقتی Googlebot آن صفحه را میخزد و برچسب یا هدر را میبیند، Googlebot آن صفحه را به طور کامل از نتایج جستجوی Google حذف میکند، صرف نظر از اینکه سایتهای دیگر به آن لینک دارند یا خیر.
مهم: برای مؤثر بودن دستورالعمل noindex، صفحه یا منبع نباید توسط یک فایل robots.txt مسدود شود و باید برای ربات گوگل قابل دسترسی باشد. اگر صفحه توسط یک فایل robots.txt مسدود شود یا ربات گوگل نتواند به صفحه دسترسی پیدا کند، ربات گوگل هرگز دستورالعمل noindex را نمی بیند و صفحه همچنان می تواند در نتایج جستجو ظاهر شود.اگر به سرور خود دسترسی روت ندارید، استفاده از noindex مفید است، زیرا به شما امکان می دهد دسترسی به سایت خود را به صورت صفحه به صفحه کنترل کنید.
روش پیاده سازی noindex
• دو راه برای پیاده سازی noindex وجود دارد: به عنوان یک متا تگ و به عنوان یک HTTP response header. اما شما روشی را انتخاب کنید که برای سایت شما راحت تر و با نوع محتوا مناسب تر باشد.
• تگ <meta>
برای اینکه اکثر خزنده های وب موتورهای جستجو نتوانند یک صفحه را در سایت خود فهرست کنند، متا تگ زیر را در بخش <head> صفحه خود قرار دهید:
<meta name=”robots” content=”noindex”>
برای جلوگیری از ایندکس کردن یک صفحه توسط خزنده های گوگل:
<meta name=”googlebot” content=”noindex”>
توجه داشته باشید که برخی از خزنده های وب موتورهای جستجو ممکن است دستورالعمل noindex را متفاوت تفسیر کنند. در نتیجه، ممکن است صفحه شما همچنان در نتایج سایر موتورهای جستجو ظاهر شود.
• HTTP response header
به جای متا تگ، میتوانید هدر X-Robots-Tag را با مقدار noindex یا none درresponse خود برگردانید. response header را می توان برای منابع غیر HTML مانند PDF، فایل های ویدئویی و فایل های تصویری استفاده کرد. در اینجا نمونهای از پاسخ HTTP با X-Robots-Tag است که به خزندهها دستور میدهد صفحه را ایندکس نکنند:
HTTP/1.1 200 OK
(…)
X-Robots-Tag: noindex
(…)
چرا ایندکس صفحات مهم است
بیشتر مردم نگران این هستند که چگونه گوگل را وادار به ایندکس کردن صفحات خود کنند. ایندکس کردن صفحات یک سایت برای صاحبان وبسایت ها بسیار کاربردی و مهم است.این کار ترافیک را به صفحات مرتبط هدایت می کند و وقتی کاربران محتوای سایت شما را با استفاده از Google جستجو می کنند، کمک می کند صفحات بی اهمیت ظاهر نشوند. اگر یک صفحه وب ایندکس شود، گوگل میتواند آن صفحه را بخزد و فهرست کند. هنگامی که یک صفحه را از فهرست خارج می کنید، گوگل دیگر نمی تواند آن را ایندکس کند. ایندکس شدن صفحات شما برای ایجاد حضور آنلاین شما کاملا ضروری است.اگر صفحات سایت شما ایندکس نشده باشند، در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده نمی شوند و با توجه به اینکه کاربران گوگل بیش از ۳.۵ میلیارد جستجو در روز انجام می دهند، این امر فرصت از دست رفته زیادی برای آوردن ترافیک به سایت شما به همراه دارد. دلایل دیگری که سایت شما باید ایندکس شود این است که سایت دچار بازی دومینو نشود برای آنکه بهتر متوجه شوید باید به شما بگوییم که اگر سایت شما ایندکس نشده باشد، در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده نمی شود و اگر سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده نشود، یافتن سایت شما برای کاربران دشوار خواهد بود. به نوبه خود، بدون توجه به اینکه محتوا، محصولات یا خدمات شما چقدر عالی باشد، پیش بردن یک کسب و کارآنلاین برای شما سخت خواهد بود.
ایندکس یا فهرست مطالب گوگل چگونه کار می کند
زمانی که شما یک سایت را راه اندازی می کنید نیاز به تولید محتوا دارید. به طور کلی سایتی که محتوا در آن نباشد مورد کراول و ایندکس گوگل قرار نمی گیرد. زمانی که گوگل شروع به کراول یا خزیدن بین صفحات یک سایت توسط لینک ها می کند صفحات مرتبط و مهم را ذخیره می کند پس به یادداشته باشید ذخیره کردن صفحات سایت به عهده کرول ها یا خزنده های گوگل می باشد. کراول ها صفحات ذخیره شده را به فهرست یا همان ایندکس خود اضافه می کنند تا در نتایج جستجوی کاربر از آن استفاده کنند. محتوایی که ربات کشف می کند و محتوای آن به سرورهای Google بازگردانده می شود، در آنجا به پایگاه داده اضافه می شود و به مکانی که این مطالب درآن ذخیره می شوند پایگاه داده گفته می شود.
کل فرآیند فهرست شدن یا ایندکس توسط الگوریتم جستجوی گوگل و ربات هایی مانند Googlebot انجام می شود که محدودیت های واقعی سرعت سخت افزار و فضای فیزیکی برای سرورها دارند. رباتها دائماً کار میکنند و میدانهای دیجیتال بیپایان اطلاعات از دست رفته را به بیش از ۱۰۰،۰۰۰،۰۰۰ گیگابایت فهرست تبدیل میکنند. به این ترتیب گوگل نقشه ای مانند کتابخانه را برای کاربران ایجاد می کند.

Googlebot چه کمکی به ایندکس صفحات می کند
Googlebot (گاهی اوقات “عنکبوت” نیز نامیده می شود) ربات ردیابی وب گوگل است که از طریق آن گوگل صفحات جدید یا به روز شده را کشف کرده و به فهرست موتور جستجو اضافه می کند. ردیابی فرآیندی است که در آن Googlebot صفحات جدید و به روز شده را کشف می کند و آنها را به فهرست گوگل اضافه می کند.
روش های ایندکس کردن صفحات
وقتی سفارش طراحی سایت می دهید ، فرقی نمی کند آن را به شخص سپرده باشید یا شرکت و فرقی هم نمی کند که چقدر هزینه برای سایتتان کرده باشید.فرقی نمی کند که سایت شما گران باشد یا از خدمات طراحی سایت ارزان استفاده کرده باشید ، اگر صفحات شما در گوگل ایندکس نشود ، احتمالا لازم است که روش های ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل را بدانید تا بتوانید سایت خود را ایندکس کنید.چرا که اگر دیده نشوید ، داشتن سایت با نداشتن آن ، هیچ تاثیری در کسب و کار شما ندارد!
۱. توسط نقشه سایت
نقشه سایت XML فایلی است که صفحات مهم یک وب سایت را فهرست می کند و مطمئن می شود که گوگل می تواند همه آنها را پیدا کرده و بخزد. همچنین به موتورهای جستجو کمک می کند تا ساختار وب سایت شما را درک کنند. شما می خواهید گوگل تمام صفحات ضروری وب سایت شما را بخزد. اما گاهی اوقات، صفحات بدون هیچ لینک داخلی به آنها اشاره میکنند و یافتن آنها را سخت میکند. نقشه سایت می تواند به افزایش سرعت کشف محتوا کمک کند.
۲. دریافت لینک از سایر سایت ها
زمانی که شما برای سایت خود از لینک های خارجی (منظورمان همان بک لینک ها می باشد) استفاده می کنید گوگل توسط کراول کردن محتواهای سایت هایی که لینک صفحات شما در ان قرار دارد، وارد سایت شما می شود و سایت شما بررسسی می کند این امر موجب ایندکس سایت شما می شود.
۳. توسط سرچ کنسول
وقتی شما برای کسب و کار خود سایتی راه اندازی می کنید ممکن است برخی از صفحات سایت شما توسط موتورهای جستجوگر ایندکس شوند، اما برخی دیگر ایندکس نشوند. صفحات وب تازه منتشر شده شما به اندازه کافی سریع ایندکس نمی شوند.سرچ کنسول یکی از ابزارهای مهم برای ایندکس کردن صفحاتی است که توسط گوگل مورد ایندکس قرار نگرفته اند. با این ابزار به راحتی می توانید به صورت دستی صفحاتی که توسط گوگل نادیده گرفته شده است را ایندکس کنید.
زمان لازم برای ایندکس صفحات سایت چقدر است
زمان ایندکس صفحات سایت متفاوت است، اما به طور کلی کمتر از ۴ روز و حداکثر ۶ ماه طول می کشد تا یک سایت توسط گوگل خزیده شود و اعتبار به دامنه نسبت داده شود. وقتی یک پست وبلاگ، صفحه سایت یا به طور کلی وب سایت جدیدی منتشر می کنید، عوامل زیادی وجود دارد که تعیین می کند چقدر سریع توسط گوگل ایندکس شود. به عنوان مثال، محبوبیت سایت، اینکه آیا محتوا قابل خزیدن است یا خیر، و ساختار کلی سایت شما.
روش های تسریع کردن ایندکس صفحات قدیمی سایت
• بسیاری از وب مسترها می گویند برخی اقدامات می تواند زمان ایندکس را از ۴ روز تا ۴ هفته نزدیک کند. البته داشتن یک وب سایت جدید و دارای پناسیل های قوی می تواند بر روی ایندکس شما تاثیر بگذارد.
• جاوا اسکریپت را به حداقل برسانید یا آن را کد کنید تا بعد از HTML بارگذاری شود (از آنجایی که Googlebot متن را می خواند و سیگنال هایی از اهمیت متن از HTML دریافت می کند)
• از نشانیهای اینترنتی در آدرسهای وب و متن جایگزین روی تصاویری که محتوای سایت را توضیح میدهند استفاده کنید.
• محتوایی را با متنی تولید کنید که Googlebot می تواند آن را کراول کند.
• robots.txt خود را بررسی کنید تا ببینید آیا به Googlebot اجازه می دهد تا سایت شما را به درستی کراول کند.
روش های سرعت بخشیدن به ایندکس صفحات جدید
اگرچه زمان لازم برای فهرست بندی صفحات جدید شما متفاوت است، اما چند راه وجود دارد که می توانید مطمئن شوید که سایت شما به طور منظم خزیده می شود و صفحات جدید شما در سریع ترین زمان ممکن در SERP ها نمایش داده می شوند:
• یک نقشه سایت ایجاد کنید
ایجاد نقشه سایت در وب سایت شما اولین قدم برای اطمینان از ایندکس شدن سریع آن است. نقشه سایت به عنوان نقشه برای ربات ها عمل می کند و به آنها کمک می کند تا صفحات جدید سایت شما را پیدا کنند.نقشه سایت نه تنها به ربات ها یک طرح کلی از سایت شما ارائه می دهد، بلکه به آنها کمک می کند تا اطلاعات مهمی مانند بزرگی سایت شما، جایی که اطلاعات را به روز کرده یا اضافه کرده اید و مهم ترین اطلاعات در وب سایت شما کجا ذخیره می شود را درک کنند. این یکی از دلایل مهم بودن نقشه سایت است. نقشه های سایت حاوی تمام لینک های موجود در سایت شما هستند تا ربات های گوگل به راحتی بتوانند نگاه عمیق تری به صفحات شما داشته باشند.
• وب سایت خود را به گوگل معرفی کنید
ابزار گوگل وبمستر اولین جایی است که باید وب سایت خود را ارسال کنید، اما ابتدا باید سایت خود را با کنسول جستجوی گوگل تأیید کنید.این امر پیدا کردن وب سایت شما و خزیدن آن را برای گوگل آسان تر می کند زیرا شما اساساً URL خود را به آنها می دهید.همچنین می توانید نقشه سایت خود را به سایر موتورهای جستجو مانند بینگ و یاهو ارسال کنید.
• لینک ها
لینک ها برای کمک به رباتها در خزیدن و ایندکس کردن سایت شما ضروری هستند. رباتها با دنبال کردن لینکها، وبسایت شما را میخزند و یکی از راههای اطمینان از ایندکس شدن سریع سایت شما، ایجاد یک ساختار لینک سازی داخلی قوی است. هر زمان که آنها را به وب سایت خود اضافه می کنید باید از صفحات قدیمی خود به صفحات جدید خود لینک ایجاد کنید. صفحات قدیمی شما احتمالا از قبل ایندکس شده اند، بنابراین اضافه کردن لینک به آنها اهمیت کمتری دارد.
به عنوان مثال، اگر یک صفحه جدید در مورد یک سرویس خاص اضافه کردید، اضافه کردن لینک به آن صفحه از یک صفحه قدیمی تر و معتبرتر در مورد یک سرویس مرتبط در وب سایت شما بسیار مفید است. وقتی به این صفحات جدید لینک میدهید، پیدا کردن و خزیدن آنها را برای رباتها آسانتر میکنید.
• گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس یک پلت فرم عالی برای ردیابی عملکرد وب سایت شما و به دست آوردن داده های تحلیلی است. با گوگل انالیتیکس، به گوگل اطلاع می دهید که یک سایت جدید در راه است و نیاز به فهرست بندی دارد. این یک تاکتیک تضمین شده نیست، اما پتانسیلی برای کمک به فرآیند ایندکس دارد. به علاوه، یکی از بهترین پلتفرم های تجزیه و تحلیل رایگان موجود است و دلیل خوبی برای نصب کردن آن است.
• محتوای خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید
رسانه های اجتماعی نقش مستقیمی در ایندکس شدن صفحات سایت شما ندارند، اما می توانند به شما کمک کنند تا به صورت آنلاین دیده شوید. هرچه افراد بیشتری محتوای شما را ببینند، احتمال بیشتری وجود دارد که به صورت آنلاین مورد توجه قرار گیرد و از سایت های دیگر لینک کسب کند. و همانطور که در بالا ذکر کردیم، این لینک ها می توانند به ربات ها کمک کنند تا صفحات جدید شما را پیدا کنند.


دیدگاهتان را بنویسید