موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند

موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند

فهمیدن اینکه موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند و سیستم جستجوی گوگل چگونه در محتواها می خزد،چگونه آن ها را فهرست بندی می کند و چگونه به محتواها رنک و رتبه میدهد،از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.وقتی شما درحال اشکال زدایی مسائل مرتبط با سایتتان هستید و یا درحال پیش بینی رفتارهای جستجو گران در سایتتان هستید،بسیار اهمیت دارد که بدانید موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند.

گوگل سه مرحله اساسی را برای ایجاد نتایج از صفحات وب دنبال می کند:

Crawling(خزیدن) چیست؟

خزیدن پروسه ای است که توسط ربات گوگل انجام می شود.در این فرایند ربات گوگل صفحات جدید و صفحات بروز را بازدید می کند تا به فهرست گوگل یا ایندکس گوگل اضافه کند.
گوگل از تعداد بسیار زیادی از کامپیوترها استفاده می کند تا فرایند خزیدن در میلیون ها صفحات در وب انجام شود.برنامه ای که این پروسه رفت و آمد و خزیدن را انجام میدهد،ربات گوگل نامیده میشود.ربات گوگل همچنین به عنوان عنکبوت نیز شناخته می شود.ربات گوگل از یک الگوریتمی استفاده می کند تا تعیین کند که کدام سایت ها را زیر و رو و جستجو کند.
روند خزیدن و رفت وآمد ربات گوگل به سایت شما با لیستی از URL های سایت شما و لیستی از آدرس های قبلی خریداری شده آغاز می شود ،و با اطلاعاتی که توسط صاحبان وبسایت از نقشه سایت ها ارائه میشود ادغام می شود و لیست خزش تکمیل می گردد.
وقتی ربات گوگل از یک سایت بازدید می کند، لینک هایی را که بر روی صفحه قرار دارند را پیدا می کند و آن ها را به لیست پیج های بازدید شده اش اضافه می کند.بنابراین با اهمیت لینک دهی در صفحات در این جا مشخص میگردد.ایجاد سایت های جدید،تغییرات سایت های موجود و مدیریت لینک های مرده و قدیمی و بروزرسانی لینک ها برای طبقه بندی وب سایت ها در گوگل استفاده می شوند.

خزیدن اولیه/خزیدن ثانویه

گوگل از ۲ ربات متفاوت زیر و روکننده سایت ها برای خزیدن در وبسایت ها استفاده می کند:یک زیر و رو کننده موبایل و یکی هم زیر و رو کننده دسکتاپ.هر کدام از ربات های زیر و رو کننده حکم یک بازدید کننده از صفحه شما با همان نوع دستگاه یعنی موبایل یا دسکتاپ را شبیه سازی می کند.
گوگل از یکی از یکی از خزنده های موبایل یا دسکتاپ را به عنوان خزنده یا زیر و رو کننده اولیه برای سایت شما استفاده می کند.زیر و رو کننده اولیه برای تمامی سایت ها ،خزنده موبایل است و این موضوع طراحی وبسایت مناسب برای موبایل ها را نشان می دهد.
علاوه بر آن،گوگل گاهی برخی از صفحات وبسایت شما را با خزنده دیگر(موبایل یا دسکتاپ) دوباره زیر و رو می کند.این حرکت را خزیدن ثانویه می نامند و برای این انجام می شود تا دیده شود که سایت شما با وسیله ای دیگر چگونه کار می کند که اهمیت بهینه سازی وب سایت برای موبایل و دسکتاپ در این جا خودش را نشان می دهد.

گوگل از کجا می داند که کدام صفحه ها را پیمایش نکند؟

بعد از اینکه سایت خود توسط یک شرکت طراحی سایت و یا یک فریلنسر انجام دادید ، باید به دنبال دیده شدن صفحات توسط گوگل باشید»

• فایل های txt مورد خزیدن قرار نمی گیرند، اما اگر به صفحات دیگری لینک داده شوند،ممکن است که ایندکس و فهرست بندی شوند.گوگل میتواند محتوای یک صفحه را با استفاده از لینکی که به آن داده شده نتیجه گیری و استنباط کند و صفحه را بدون تجزیه محتوایات داخل آن فهرست بندی و ایندکس کند.

• گوگل هر صفحه ای را که توسط کاربری ناشناس از دسترس خاج شده باشد را نمی خزد.پس هرگونه ورود به سیستم یا مجوز حفاظت دیگری از خزیده شدن صفحه جلوگیری می کند و می توان برخی صفحات را از دید گوگل پنهان کرد.

• صفحاتی که خزیده شده اند و مورد بررسی قرار گرفته اند و به عنوان صفحات تکراری تلقی می شوند، معمولا کم تر مورد خزش و زیرو رو شدن قرار بگیرند.بنابراین بهتر است محتوای وبسایت ما یونیک باشد.

چگونه نرخ خزش گوگل را افزایش دهیم؟

این تکنیک ها را استفاده کنید تا به گوگل کمک کنید تا صفحات درستی را بر روی سایت شما کشف کنند:
 ارسال نقشه سایت

 ارسال درخواست خزیده شدن برای صفحات جدا از هم(درخواست ها نباید زیاد و تکراری باشد)

 از یک URL منطقی،ساده و قابل خواندن استفاده کنید و پیوند های داخلی واضح و مستقیم در درون سایت ارائه دهید.

 اگر شما برای جهت یابی از پارامترهای URL روی سایتتان استفاده می کنید،برای مثال اگر شما کشور کاربر را در یک سایت خرید جهانی نشان می دهید،از ابزار پارامترهای URL برای گفتن به گوگل درباره مولفه های مهم استفاده کنید.

 از فایل Robot.txt آگاهانه استفاده کنید:از فایل Robot.txt برای نشان دادن به گوگل که کدام صفحات را شما تمایل دارید که گوگل بشناسد یا اول آن ها را بخزد استفاده کنید.

 

 از تگhreflang برای اشاره به نسخه های جایگزین صفحه خود به زبان های دیگر استفاده کنید.

 

 به طور واضح صفحات اصلی و صفحات جایگزین خود را مشخص کنید.

 فهرست بندی سایت خود را با گزارش گوگل مقایسه کنید و با آن تطابق دهید.

 فراموش نکنید که گوگل می تواند به صفحات اصلی دسترسی داشته باشد،و همچنین منابع مهم(عکس ها،فایل های css،اسکریپت ها) که برای رندر کردن اصولی صفحه نیاز هستند در دسترس باشند و صفحات به درستی لود شوند.

 قبول کنید که گوگل می تواند با اجرای ابزار بازرسی URLدر صفحه زنده، به صفحه شما دسترسی داشته باشد و اصولی آن را رندر کند.بنابراین هرگز سعی نکنید گوگل گول بزنید.

 

Indexing(فهرست بندی) چیست؟

ربات گوگل برای درک محتوای صفحه ، هر صفحه ای را که می خزد پردازش می کند.این پروسه شامل پردازش محتوای متنی،تگ ها و ویژگی های محتوایی کلیدی،مانند تگ های <title> و صفات alt،عکس ها،ویدیو ها و …. میشود.
ربات گوگل می تواند خیلی از محتواها را پردازش کند،اما نه همه ی آن ها.برای مثال،گوگل نمی تواند برخی از محتواهای رسانه غنی و پر از اطلاعات را پردازش کند.
با خزیدن(crawling) و فهرست بندی(indexing)،گوگل تعیین می کند که یک صفحه تکراری است یا صفحه ای مجزا از یک صفحه دیگر است.اگر صفحه ای تکراری تلقی شود،خیلی کمتر خزیده خواهد شد.صفحات مشابه با همدیگر در یک بخش و دریک گروه قرار می گیرند،که گروهی از یک تا چند صفحه است که شامل صفحات اصلی (قابل ارائه ترین صفحات گروه) و هر صفحه تکراری(که ممکن است به سادگی URLهای متناوب برای رسیدن به یک صفحه باشند،یا ممکن است نسخه های متناوب تلفن همراه یا دسکتاپ همان صفحه باشند) می شوند.
به یاد داشته باشید که گوگل صفحات با فرمان noindex فهرست بندی نمی کند.با این حال باید بتواند دستور را ببیند.اگر صفحه توسط یک فایل Robot.txt،یک صفحه ورودی یا دستگاه دیگر اشغال شده است،ممکن است صفحه ایندکس شود حتی اگر گوگل آن را نبیند!

ساز و کار موتور جستجوی گوگل
چگونه indexing گوگل در وب سایتمان را افزایش دهیم؟

تکنیک های زیادی برای ارتقاء توانایی گوگل در فهمیدن متحوای صفحه شما وجود دارد:
 از گوگل برای خزیدن یا پیدا کردن صفحه هایی که شما میخواهید که آن ها را مخفی کنید با استفاده از noindex جلوگیری کنید.از noindex در صفحه هایی که توسط فایلRobot.txt اشغال شده است استفاده نکنید،زیرا تگ noindex خوانده نمی شود و صفحه شاید ایندکس یا فهرست بندی شود.

 از اطلاعات ساختار یافته یا اسنیپت ها استفاده کنید.

گوگل چگونه وبسایت ها را می بیند؟

به صورت داخلی،گوگل یک وب را مجموعه ای عظیم از اسناد نشان می بیند.هر سند یک یا بیشتر از صفحات وب را نشان می دهد.این صفحات یا یکسان هستند یا به یکدیگر بسیار شبیه اند،اما اساسا محتوای یکسانی هستند که توسط URLهای مختلف قابل دسترسی است.URLهای مختلف در یک سند می توانند دقیقا به یک صفحه منتهی شوند، یا همان صفحه با تغییرات کوچک در نظر گرفته شده برای کاربران در دستگاه های مختلف باشند.

گوگل یکی از نشانه های اینترنتی را یک سند انتخاب می کند و آن را به عنوان آدرس متعارف سند معرفی می کنند.URL سند،همان آدرسی است که گوگل بیش تر در آن می خزد و ایندکس می کند.نشانه های اینترنتی دیگر تکراری یا جایگزین در نظر گرفته می شوند و ممکن است گاهی خزیده شوند یا مطابق درخواست کاربر ارائه شوند.برای مثال،اگر آدرس متعارف یک سند نشانی وب تلفن همراه باشد،احتمالا گوگل همچنان آدرس رایانه رومیزی را برای کاربرانی که در دسکتاپ جستجو می کنند،ارائه می دهد. پس ممکن است نتایج در موبایل و دسکتاپ متفاوت باشد.

شما می توانید به گوگل بگویید که کدام URL متعارف را ترجیح می دهید،اما ممکن است گوگل به دلایل مخلتف صفحات دیگری را انتخاب کند.

 

(Serving) یا ارائه نتایج چیست؟

هنگامی که یک کاربر یک پرس و جو را وارد می کند،ماشین های جستجو در فهرست صفحات مورد نظر جست و جو می کنند ونتایجی را که گوگل معتقد است بیشترین ارتباط را با کاربر دارد نمایش می دهد. ارتباط با صدها عامل تعیین می گردد و گوگل همیشه بر روی پیشرفت دادن الگوریتم هایش کار می کند.گوگل تجربه کاربر را در انتخاب و رتبه بندی نتایج در نظر می گیرد.پس مطمئن باشید که صفحه تان به سرعت لود می شود و در حالت موبایل فرندلی باشد.

چگونه رتبه خود را در گوگل افزایش دهیم؟

روش های زیادی برای بهبود نحوه ارائه محتوای صفحه توسط گوگل وجود دارد:
• اگر نتایج شما برای کاربران در مکان ها یا زبان های خاص در نظر گرفته شده است،می توانید تنظیمات دلخواه خود را به گوگل اعلام کنید.

• مطمئن باشید که صفحه تان به سرعت لود می شود و در حالت موبایل فرندلی باشد

• پیاده سازی ویژگی های نتایج جست و جو برای سایتان،مانند مشخص کردن نوع محتوا

• الگوریتم گوگل به طور مداوم در حال ارتقا است،پس بجای اینکه الگوریتم گوگل را حدس بزنید و صفحه تان را با آن طراحی کنید،بر روی خلق محتوای خوب و تازه و نو که کاربر آن را می خواهد. این همان جمله معروف مدیر عامل کرگدن است که برای کاربر محتوای مفید تولید کنید نه برای گوگل.

 

در نهایت می توانید برای درک بهتر سئو در وب سایتتان از خدمات مشاوره سئو آژانس خلاقیت کرگدن استفاده نمایید.

 

Summary
موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند
Article Name
موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند
Description
به صورت داخلی،گوگل یک وب را مجموعه ای عظیم از اسناد نشان می بیند.هر سند یک یا بیشتر از صفحات وب را نشان می دهد.این صفحات یا یکسان هستند یا به یکدیگر بسیار شبیه اند،اما اساسا محتوای یکسانی هستند که توسط URLهای مختلف قابل دسترسی است.URLهای مختلف در یک سند می توانند دقیقا به یک صفحه منتهی شوند، یا همان صفحه با تغییرات کوچک در نظر گرفته شده برای کاربران در دستگاه های مختلف باشند.
Author
Publisher Name
آژانس خلاقیت کرگدن
Publisher Logo
کرگدن سفید
نویسنده : کرگدن سفید گونه ای خاص و در حال انقراض از کرگدن ها که با بی توجهی بشر ، در حال انقراض و نابودی است.مهربان ، سخت کوش ، متعهد ، مسئولیت پذیر و کاربلد در بین کرگدن ها!
اشتراک گذاری در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
×